onsdag 13 november 2013

Argument - Filmen "Ingen våldtäkt"



Jag tyckte att det var en våldtäkt och det är min åsikt. 

Jag anser att det var en våldtäkt för att Sara hade befunnit sig i hjälplöst tillstånd och det står i lagen. Man såg på hennes ansikte att hon inte ville och hon sa nej fast inte tillräckligt högt. Det var sexuella övergrepp genom tvång. De höll henne fast hon försökte komma loss. Killarna hotade henne med att sprida bilder som de tagit på henne på festen. Sara berättar att hon blev spottad under samlaget. Sara hade varit full och det hade varit svårt att lyckas ta sig därifrån.

Fakta som stödjer argumenten är att de var flera stycken som gav sig på henne och det visade sig att pojkvännen lurade henne och att hon grät. Hon blev helt passiv och bara låg där, vilket är vanligt att man reagerar så enligt Lottie Helström, läkare. 

Det finns en hel del personer som inte håller med och tycker annorlunda. De skulle tycka att det inte var en våldtäkt. Deras argument skulle då vara att det var hennes eget fel eftersom hon hade druckit alkohol. De hade sagt att hon hade följ med frivilligt vilket hon gjorde först. De hade också sagt att hon var lättklädd. Lärarna visste om det men de tog inte tag i det för att de inte ville att Sara skulle sprida en massa rykten om skolan

Jag skulle inte hålla med och påpeka att personerna har fel. Hon ville det först, när det bara var de två. Därför följde hon med. Hon visste inget om att det skulle vara flera. Man ska också kunna klä sig hur man vill och kunna dricka om man vill utan att bli våldtagen.

Sammanfattning och Mina tankar kring våldtäkten: 

Sara blev kär i killen allra första början och det började träffas väldigt mycket. Hon var på en fest med den killen och hon hade druckit alkohol på festen. De gick in på ett rum och det var på väg att ha samlag men istället så hände något hemskt. Några killar kom in och jag tror själv att det var planerat. Hon var med på det först när det bara var dem två med sedan kom flera killar in och då ändrades allt och det blev till en våldtäkt. De tog tag i henne men Sara gjorde knappt något motstånd. Det enda hon sa var neej fast hon sa det  tyst. De lämnade henne och hon låg kvar vilket är vanligt och som alla gör. Man kunde se på hennes ansikte att hon hade gråtit. Det var som att hon var medvetslös, helt chockad.
Sara skämdes efteråt och tyckte att allt var hennes fel. Hon mådde väldigt dåligt. Det är väldigt svårt och ta sig ur en sådant situation. Hon berättade inte till sina vänner och inte för någon alls. Lärarna lyssnade inte på henne och sa att hon skulle sluta med dumheter. De tog det inte för givet. Det snackades inte om det i skolan. Killarna var som ett hot om hon sa något om det så skulle de sprida en massa bilder och rykten om henne. De skrev ut en massa bilder och la upp det i hela skolan en lärare hade sett det och gjorde inget. Läraren ville inte att Sara skulle sprida ett dåligt rykte om skolan så därför rekommenderade han inte att hon skulle byta skola.

Om man blivit utsatt för våldtäkt är det väldigt viktigt och anmäla om det och om man inte vill det så kan man säga till någon


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar