tisdag 11 februari 2014


solenenergi

Solenergi är den energin som produceras från solen och den är förnybar. Om man har solpaneler på taket och solens strålning träffar dem så värms plattorna och de producerar el och värme.

Fördelar: Det är gratis och en oändlig energikälla,solenergi är miljövänlig och ren utan något dålig utsläpp


Nackdelar: Att den är farlig för hälsan, Man kan inte sätta på solvärmesystemet när man behöver värme om det inte finns tillräckligt med sol ute.  du behöver batterier för att lagra energi för användning på natten eller andra tillfällen då det inte finns något solljus. Dessa batterier lägger till extra kostnaden för systemet

Vindkraft

Vindkraft placeras ute på en öppen mark men det finns dessutom i havet. Det är därifrån vinden utnyttjas. Vindarna fångas upp ju högre vindkraften är. Det producerar el.

Nackdelar: är att dem är fula, Dem tar stor plats, Mycket låg effektvärde, Den låter väldigt mycket och det kan vara störande, Det kan skada fåglar om de tex flyger in i propellern, Det kräver mycket effekt så att man får rätt effekt.

Fördelar: Den är förnybar, förstör inte miljön, Den är ibland billigare än andra energikällor, skadar inte människans hälsa vilket kärnkraft gör, den tar aldrig slut vilket olja kan göra


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar