måndag 7 oktober 2013

Kvinnans och Mannens könsorgan...

Kvinnans könsorgan:

Vi har själva hela slidan som den heter. Och slidan är ett rör som sträcker sig ända upp till livmodern. Inre och yttre blygdläppar som är som hud runt slidan. På yttre blygläpparna växer det hår runt omkring. Innanför de yttre finns de inre och de är tunnare och sitter runt slidan och kisshålet. Sedan har vi klitoris som är en känslig funktion och den ger bara njutning. Klitoris innehåller svällkroppar. Vi har slidöppningen. Längst in i slidan finns det något som heter livmodern och det är där fostret växer ända fram till förlossning. Vi har urinblåsan där kisset lagras och urinröret där kisset ut. I livmodern på varsin sida har vi äggledarna och de leder till äggstockarna. I äggstockarna finns det massor med ägg som mognar.

Menstruationscykeln: 

Varje månad i samband med att man har ägglossning bildar livmodern en tjock och blodfylld slemhinna där ett befruktat ägg ska kunna utvecklas. Men om ett ägget inte befruktas så behövs ej blodet. Det uppstår en blödning och då kallas det mens som man får gång i månaden


Mannens könsorgan: 

Vi har ollonet som är den främre delen av penisen och som är känsligt. Vi har förhuden som täcker själva ollonet. I penisen finns det svällkroppar som fylls med blod och gör så att penisen blir stor och hård och det kallas stånd. Testiklarna bildar sperimer och som kommer då ut från penisen. Sperimer är väldigt känsliga och därför har vi en pung för att de ska vara lagom temperatur för spermier. Sädesledare är en ledare som leder spermierna till urinrösrets bakre del. Och sedan har vi urinröret där urinet kommer ut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar