måndag 9 september 2013

Sötaste Klara


Jag tänkte sammanfatta den andra delen jag läst av min bok: 

I första delen av boken berättade jag att Klara hade träffat en kille som hette Marcus på en chattsida. Och hon tyckte han var normal och inte som de andra gubbarna som skickade en massa snusk. De började chatta och lärde känna varandra. Hon blev intresserad av Marcus. Det var som kärleken hade nått fram till Klara. Hon kunde inte koncentrera sig under skoltid på grund av sitt tänkande på Marcus. Istället för att vara ute och hänga med kompisar var hon hemma och snackade med Marcus. Men ibland när han inte brukade logga in på länge så hade hon alltid tråkigt. Hon blev besatt av honom.

Här är ett citat som jag valt ut ur boken:
”Plötsligt förstår jag varför man pratar om fjärilar i magen. Mina fjärilar är många. Och fullkomligt galna. De flyger, snurrar och trasslar runt så att jag blir alldeles pillrig. Jag älskar numera att vakna upp på morgonen.” ( s.42 )

Det här citatet får mig och tänka när jag blir kär att det är samma känsla som Klara upplever. Att jag blir så hård i magen och tänker för mycket på den personer som jag är kär i.

Mina tankar kring boken:

Det finns väldigt många chattsidor där man webbar med främmande från olika länder som t ex Chatroulette eller omegle. Och där kan det finnas både tjejer, gubbar och andra som visar pornografi. Tjejer kan bli lättlurade av gubbar som ljuger om t ex sin ålder. Det är lätt att skapa ett konto där ingen vet vem man är och bara slänga in en bild som man tagit från google. Många gör så att de bestämmer en träff och sen blir man lurad. Man blir t ex våldtagen. 


På framsidan på omslaget av boken, visar dem en bild på halva ansiktet av Klara. Och sen på andra sidan visar dem hennes bh. Det som jag tror kommer att hända är att hon träffar en gubbe istället för en ung kille och att hon sedan blir våldtagen vilket händer ofta i samhället just nu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar