torsdag 26 januari 2012

1. Vad handlade läsläxan om? Sammanfatta det du har läst den här veckan. Håll sammanfattningen ganska kort. Ta bara med det som du tycker är viktigt. 


Denna delen handlar om fortsättningen på Ahmeds resa hem till Sverige. Han möter plötsligt två unga killar som pratar norska av de blir hela boken mer spännande. De killarna heter Walid och Musa. Samma situation har hänt med dom fast de har inte blivit lämnade utan deras föräldrar kommer tillbaks och de alla hjälper Ahmed så att han kommer till Addis Abeba först. Ahmed tackar gud och alla som hjälpt honom. Fortsättningen följer på att Ahmed får hjälp av en äldre man som heter Ali. 




Beskriv två av de viktigaste karaktärerna i boken. Vad har du fått veta om dem? Berätta hur du uppfattar dem och hur de verkar vara som människor. (Personbeskrivning).


Ahmed är en av de viktigaste i boken. Han är huvudrollen till allt. Ahmed är en kille som är 14 år men lever ett svårt liv. Hans pappa slår honom och låter honom inte ens vara med hans kompisar pågrund av religionen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar